Voor 12.00 uur besteld vandaag verzonden
Gratis verzending vanaf 50 euro (BE)
Gratis ophalen in onze JAVA shop

Duurzaam online shoppen

JAVA Koffie: Traag gebrande koffie duurzaam verpakt

Meer dan 8.000 duurzame pakketten

 

Als klimaatneutrale koffiebrander realiseren we een honderd procent eerlijk én CO2 neutraal productieproces. Hierbij worden alle aspecten van het productieproces in beschouwing genomen. Van de koffieplantage in het land van oorsprong tot het transport naar jouw winkelpunt. 

Nu we ook online meer en meer bewust shoppen, gaat het reduce-plan verder. Bestel je wel eens in onze webshop? Ook daar hebben we duurzame stappen gezet! Zo verlagen we jaarlijks de ecologische voetafdruk van meer dan 8.000 pakketten.

Gerecyclede koffiedozen

 

Al onze verzendingen gebeuren in karton. Karton is het perfecte voorbeeld van een duurzame en natuurlijke grondstof. Voor het maken van nieuw karton is het oude karton een belangrijke grondstof, want 85% van nieuw karton bestaat uit oud papier. 

In plaats van een doos koffie in nog een doos te verzenden, is de koffiedoos zelf vaak de verzenddoos. Wist je dat in onze webshop bij de meeste producten het aantal per karton vermeld wordt? Kijk maar eens onder het tabblad 'Specificaties' op de productpagina.

Al onze koffiedozen dragen het FSC-keurmerk: Forest Stewardship Council of de Raad voor Goed Bosbeheer. Dat wil zeggen dat het gebruikte hout of de vezels afkomstig zijn uit verantwoord beheerde bossen en/of gerecycleerde bronnen. Er wordt niet meer hout uit het bos gehaald dan dat er bijgroeit. Zo blijven de bossen dus behouden. 

 

FSC-kartonnen doos

Waarom zou je een product nogmaals in een doos inpakken,
 als het al in een stevige doos verpakt is?

Geen plastic opvulmateriaal

 

Naast dat je karton perfect kan gebruiken als verzendverpakking, kun je het ook gebruiken als opvulmateriaal. En dat maken we gewoon zelf!

Een kartonshredder is een machine waarmee je platen karton kunt shredden of perforeren. Onze shredder maakt van het karton flexibele matjes met een soort honingraatpatroon. Om te voorkomen dat een product kan schuiven in een verzenddoos, wordt de lege ruimte opgevuld met dit buffermateriaal. Geen plastic opvulchips, noppenfolie of luchtkussens dus!*

Breekbare materialen wikkelen we nu in biobased noppenfolie, gemaakt van suikerriet. Door de plantaardige samenstelling komt er bij het productproces én recycleproces minder CO2 vrij. 

*Vind je toch plastic opvulmateriaal in je pakket? Dan gaat het om materiaal dat wij zelf binnen kregen en hergebruiken. 

Gerecycled opvulmateriaal dankzij onze shredder

Makkelijk sorteren 

 

Ook onze tape is gemaakt van papier. Dankzij een automatische tape dispenser maken we 'm op maat van elke doos. De kleefband kan gewoon samen met de kartonnen doos gesorteerd en gerecycleerd worden. Eenmaal gerecycleerd vormt hij de basis voor nieuwe producten van papier of karton. 

Om het jou zo makkelijk mogelijk te maken bij het sorteren, bestaat de complete verpakking uit één grondstof. De verzenddoos, opvulling, tape en de bestelbon – allemaal van papier/karton. Zo kan jij makkelijk sorteren en in één vlotte beweging recycleren!

Tape dispenser voor papieren tape op maat

Duurzame levering


Al die pakjes moeten natuurlijk ook geleverd worden. Dat heeft uiteraard een impact op het milieu. Samen met onze verzendpartners streven we naar minder CO2. Daarom werkt bpost aan concrete initiatieven om hun ecologische voetafdruk te verkleinen en tegen 2040 volledig te neutraliseren. Wist je trouwens dat leveringen in afhaalpunten en pakjesautomaten gemiddeld zorgen voor 30% minder uitstoot? 

Vandaag compenseren zij zelf de CO2-uitstoot die ze (nog) niet kunnen vermijden voor alle pakjes binnen België. Net als JAVA Koffie werken ze hiervoor samen met gecertificeerde partner CO2logic.

Tape dispenser voor papieren tape op maat