Specialty coffee kopen

Origine koffie is afkomstig uit één land, één regio, soms zelfs van één plantage. Het unieke aan deze koffie? Alle smaakkenmerken van dit land of deze regio zijn terug te vinden in de smaak van het kopje koffie. Bodem, klimaat, koffiesoort en bewerkingsmethoden hebben een grote invloed op de smaak.  Juist dat maakt een pakje origine koffie extra bijzonder.

Maak je keuze tussen gemalen koffie of koffiebonen.

Verfijn je zoekopdracht

Origine koffie (14 producten)

Soorten Origine koffie

India
Met deze India voegen we een volle Arabica koffie met kruidige hints toe. Geniet van deze aromatische koffie met kruidige toetsen, subtiele aciditeit en in de achtergrond lichte toetsen van cacao, walnoten met een geroosterde afdronk. 

Peru
Met deze Peru voegen we een evenwichtige, zoete koffie met zure fruitigheid toe. In de achtergrond merk je karamel, limoen en pindakaas toetsen.
Peru is de grootste producent van biologische koffie ter wereld, met ongeveer 200.000 zakken. Er is een toenemende vraag naar Peruaanse biologische en Fairtrade koffies. Er zijn 125.000 Peruaanse gezinnen betrokken bij de koffieproductie. Indirect verschaft de hele sector werk aan ongeveer 1 miljoen mensen.

Maragogype
De Mexico Maragogype is een zachte koffie met fris en fruitig mondgevoel en in de achtergrond lichte citrustoetsen. Zonder twijfel is deze koffie een erg bijzondere koffievariëteit, die enkel met veel inspanningen biologisch kan geteeld worden. Dit kopje koffie vertegenwoordigt dus niet enkel een verfijnd smaakpalet, maar ook de duurzame acties van El Triunfo Verde in Chiapas, Mexico

Brazil Santos Sunrise
Deze JAVA origine koffie is afkomstig van het Cerrado District in Brazilië. Het bijzondere aan deze koffie is dat hij het Rainforest Alliance keurmerk draagt.
De struiken van deze koffiebonen groeien op 900 meter hoogte op een rijke kleiachtige grond. Dit zorgt ervoor dat u in de Santos Sunrise een lichte zuurtegraad, toetsen van hazelnoot en een opvallend ronde nasmaak kan beleven.

Papua New Guinea - Single Estate koffie
Deze Origine koffie zorgt voor een subtiel fruitig aroma gecombineerd met fijne parfumaccenten. Al deze koffiebonen zijn afkomstig uit dezelfde plantage: een Single Estate koffie die de unieke en pure smaak van één enkele soort koffieboon bewaart. De Sigri plantage ligt in de Wahgi Vallei in het westelijke hoogland van Papua New Guinea. Op een hoogte van 1550 meter worden deze koffiebonen met de hand geoogst van april tot september. Deze plantage heeft de reputatie de beste Arabica koffie van het land te produceren.