Recept: Iced Coffee, verrassend zacht
De voorbije zomer mag dan eerder één geweest zijn voor een gloeiend hete kop koffie, toch willen we je dit recept niet ontzeggen! Drink je Iced Coffee on the rocks, met melk of pimp hem met siropen!
Hoezo, koude koffie?
Bij The JAVA Coffee Company zweren we bij traag branden. We geven de koffieboon rustig aan alle tijd tijdens het branden, en verhogen langzaam de temperatuur. Zo gaan de bonen niet zweten en behouden ze hun essentiële oliën, die de aroma's en smaken vrijgeven. Zo bekom je het meest verfijnde eindresultaat in je kop koffie zonder bittere smaken, zelfs koud!
Dit trage brandproces zorgt er dus voor dat je koude koffie nog vol subtiele, frisse smaken zit.
Wat heb je nodig?
Voor een Iced Coffee on the rocks heb je deze ingrediënten nodig:
- Koffie. Bij voorkeur zacht van smaak zoals Dessert, Guatemala of Brazil
- Voldoende ijsblokjes om je glas te vullen. De gouden tip? Maak zelf ijsblokjes van koffie. Zo vermijd je dat je iced coffee straks te waterig wordt.
Geniet jij liever van een Iced Latte met melk?
Dan heb je deze ingrediënten nodig:
- Ijsblokjes,
- Espresso shot,
- Ijskoude melk,
- Siroop en/of topping,
- Toppings naar keuze.
Hoe maak je een Iced Coffee?
Volg onderstaande stappen voor het maken van de meest verfrissende Iced Coffee on the rocks.
Stap 1: Vul je glas tot boven met ijsblokjes. Deze houden je Iced Coffee lekker lang fris.
Stap 2: Hou je van een zoete toets? Voeg nu een siroop naar keuze toe om je iced coffee een smaakje te geven: caramel, vanille, chocolade, ...
Stap 3: Schenk een Lungo (klassieke koffie) in het glas met ijs. Je kan ook je glas rechtstreeks onder je koffiemachine houden. Met je JAVA Capsule System maak je makkelijk de perfecte Lungo. Klaar!
Ben je op zoek naar geschikte koffies voor een iced drink?
Ontdek ze hier
Checklist voor de perfecte Iced Latte
Volg onderstaande stappen voor het maken een heerlijk zachte Iced Latte.
Stap 1: Vul je glas tot boven met ijsblokjes. Deze houden je Iced Latte lekker lang fris.
Stap 2: Vul je glas verder met ijskoude melk. Laat ongeveer een centimeter ruimte voor de Espresso.
Stap 3: Hou je van een zoete toets? Voeg nu een siroop naar keuze toe om je Iced Latte een extra smaakje te geven: caramel, vanille, chocolade, ...
Stap 4: Schenk een Espresso in het glas met ijs. Je kan ook je glas rechtstreeks onder je koffiemachine houden. Met je JAVA Capsule System maak je makkelijk de perfecte Espresso. Klaar!
Stap 5: Zin om echt all the way te gaan? Je kan je bereiding afwerken met slagroom én een topping die past bij je siroop:
- Speculoossiroop met een topping van speculooscrumble,
- Chocoladesiroop met een topping van chocoladeschilfers,
Stap 5: Serveer en geniet!
Maak je Iced Latte compleet met de siropen en toppings van Monin, verkrijgbaar in de JAVA Webshop.